Ingredienser
4 portioner
Grillad makrill
- 4 st. makrillar
- Salt
- Svartpeppar
Tomatsås med spenat
- 400 g. krossade tomater
- 250 g. färsk spenat
- 1 gul lök
- 1 st. vitlöksklyfta
- 10 basilikablad
- 1 nypa strösocker
- 2 msk. honung
- Några droppar citron
- Salt
- Svartpeppar
Grillad makrill med tomatsås och spenat är den goda middagen som får makrill i tomatsås på burk att blekna!
Så här gör du grillad makrill med tomatsås och spenat
- Salta och peppra makrillen på in och utsidan. Läggen den på motsatt sida varma ytan på grillen. Lägg gärna i lite ved, så får du en rökig smak till fisken. Makrillen är klar när den har en innertemperatur om 50 grader.
- Medan makrillen ligger på grillen så kokar du potatis och tillagar tomatsåsen.
- Stek lök och vitlök i olivolja i några minuter. Lägg sedan i spenaten och stek tills den minskar ordentligt i storlek.
- Tillsätt krossade tomater, socker, honung, några droppar citronsaft och koka ihop.
- Smaka av med salt och svartpeppar och blanda i hackad basilika innan servering.
Välj gärna färskpotatis om det är möjligt, men annan potatis går naturligtvis bra också. Pasta kan också passa bra. Servera även med kokta morötter.