×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Grillad makrill med tomatsås och spenat

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Grillad makrill

  • 4 st. makrillar
  • Salt
  • Svartpeppar

Tomatsås med spenat

  • 400 g. krossade tomater
  • 250 g. färsk spenat
  • 1 gul lök
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 10 basilikablad
  • 1 nypa strösocker
  • 2 msk. honung
  • Några droppar citron
  • Salt
  • Svartpeppar

Grillad makrill med tomatsås och spenat är den goda middagen som får makrill i tomatsås på burk att blekna!

Grillad makrill med tomatsås och spenat.

Så här gör du grillad makrill med tomatsås och spenat

  1. Salta och peppra makrillen på in och utsidan. Läggen den på motsatt sida varma ytan på grillen. Lägg gärna i lite ved, så får du en rökig smak till fisken. Makrillen är klar när den har en innertemperatur om 50 grader.
  2. Medan makrillen ligger på grillen så kokar du potatis och tillagar tomatsåsen.
  3. Stek lök och vitlök i olivolja i några minuter. Lägg sedan i spenaten och stek tills den minskar ordentligt i storlek.
  4. Tillsätt krossade tomater, socker, honung, några droppar citronsaft och koka ihop.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar och blanda i hackad basilika innan servering.

Välj gärna färskpotatis om det är möjligt, men annan potatis går naturligtvis bra också. Pasta kan också passa bra. Servera även med kokta morötter.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *