Ingredienser
Griljerad helgskinka
- 2 kg. färdigkokt helgskinka
- 1 st. äggula
- 4 msk. panko ströbröd
- 1 tsk. strösocker
- 2 msk. grovkornig senap
- Salt efter smak
Griljerad helgskinka – Snabbt och gott recept som blir ett trevligt smörgåspålägg.
Så här gör du griljerad helgskinka
- Blanda panko ströbröd, strösocker, senap, äggula och salt i en skål.
- Bred över blandningen på den färdigkokta helgskinkan.
- Ställ in skinkan i ugn på 225 grader i ca. 20 minuter eller tills den fått en fin ytfärg.
Jag använder min helgskinka som gott smörgåspålägg tillsammans med senap. Men du kan självklart ha den som ett tillbehör på buffén. Att servera tillsammans med stuvad potatis är också gott. Det går naturligtvis bra att använda detta recept till din julskinka eller påskskinka också! Men i just dessa fallen så kanske du även vill addera lite mer säsongsbetonade kryddor. Förvara din helgskinka i kylskåpet för bästa hållbarhet.