×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Gnocchi med sparris, sidfläsk och parmesan

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Gnocchi med sparris, sidfläsk och parmesan

  • 800 g. gnocchi
  • 250 g. grön sparris
  • 400 g. rökt sidfläsk
  • 1 st. gula lökar
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 3-4 dl. riven parmesanost
  • Citronzest från 1/2 citron
  • 15 st. färska salviablad
  • 50 g. smör
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Gnocchi med sparris, sidfläsk och parmesan är lättlagad och god rätt med inspiration från Italien.

Gnocchi med sparris, sidfläsk och parmesan är lättlagad och god rätt med inspiration från Italien.

Så här gör du gnocchi med sparris, sidfläsk och parmesan

  1. Skär sidfläsket i cm-tjocka tärningar. Finhacka lök och vitlök.
  2. Stek sidfläsket en stund i stekpanna med lite olivolja. Tillsätt sedan löken och vitlöken och stek vidare tills sidfläsket fått fin färg.
  3. Lägg det stekta sidfläsket, löken och vitlöken i en skål.
  4. Skär sparrisen i 2 cm långa bitar men låt sparrishuvudet vara intakt. Stek sparrisen i samma stekpanna tillsammans med en klick smör tills den fått en fin stekfärg och där det fortfarande finns ett ”bit” kvar. Lägg sparrisen i samma skål som det stekta sidfläsket.
  5. Koka gnocchin i saltat vatten. Koka 10-15 st. åt gången. Se till så de inte fastnar mot botten. Gnocchin är färdig när den flyter upp mot ytan. Plocka ur gnocchin med hjälp av en hålslev och lägg på ett fat.
  6. När all gnocchi lagats färdig så steker du salvian som du hackat grovt i smör i stekpanna. Lägg i gnocchin och låt steka tills den börjar få stekyta runt om.
  7. Tillsätt den stekta sparrisen och sidfläsket. Riv över citronzest, parmesanost och blanda runt på medelhög värme. Smaka av med salt och svartpeppar.

Lägg upp på tallrikar. Ringla över en god olivolja och riv över lite extra parmesanost. Avsluta med att dra några drag med pepparkvarnen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *