Gäddfärsbiffar med skirat smör, gröna ärtor, potatis och lingonsylt.

Så här gör du gäddfärsbiffar

  1. Finhacka en gul lök och stek den i lite smör så den får svettas lite och får en glansig yta.
  2. Blanda finmald gäddfärs med grädde, crème fraiche, lök och finhackad dill. Salta och peppra efter smak.
  3. Forma till 8 st. runda biffar och låt dem få stå svalt en stund så färsen får sätta sig.
  4. Vänd biffarna i panko ströbröd så det täcker runt om.
  5. Stek dina biffar på medel värme i smör. Du vill steka dem ganska långsamt och få en fin stekyta utan att ströbrödet bränns vid.

Servera dina gäddfärsbiffar tillsammans med skirat smör, gröna ärtor, nykokt potatis och lingonsylt. Vill du servera dina biffar på något annat sätt är såklart helt upp till dig. Men här har du ett serveringsförslag som jag tyckte om!

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Gäddfärsbiffar

  • 600 g. finmalet gäddkött
  • 2,5 dl. grädde
  • 2 msk. crème fraiche
  • 1 st. ägg
  • 1 st. gul lök
  • 1/2 dl. dill
  • ca. 2 dl. panko ströbröd
  • Salt efter smak
  • vitpeppar efter smak
  • Smör till stekning
Skriv ut receptet