×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Fettuccine Alfredo – recept som ingen kan misslyckas med

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Fettuccine Alfredo – recept

  • 400 g. fettuccine pasta
  • 100 g. äkta smör
  • 100 g. parmesanost
  • 2 dl. pastavatten
  • Citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar

Fettuccine Alfredo – recept som ingen kan misslyckas med. Punkt.

Fettuccine Alfredo - recept som ingen kan misslyckas med.

Så här gör du Fettuccine Alfredo – recept som ingen kan misslyckas med

  1. Koka upp rikligt pastavatten. Snåla inte med saltet. Beräkna 7 g. salt per varje liter vatten.
  2. Håll i fettuccine pastan och koka den al dente. Följ anvisningen på förpackningen.
  3. Medan pastan kokar så värmer du smör i en stekpanna. Smöret ska bara värmas upp.
  4. När pastan är klar så tillsätter du pastavatten och riven parmesanost till smöret och rör runt.
  5. Häll i pastan i stekpannan och blanda ordentligt. Smaka av med mycket svartpeppar, citronsaft och riv över extra parmesanost.

Det är gott att addera lite citronsaft, men citronen ska inte ta överhand! Se dock till att peppra ordentligt, för denna pastarätt blir god med hög pepparstyrka.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *