Ingredienser
4 portioner
Falsk carbonara
- 400 g. pasta (100 g. per portion)
- 250 g. rökt bacon
- 8 st. medelstora champinjoner
- 2 st. schalottenlökar
- 1 st. purjolök
- 3 st. vitlöksklyftor
- 2 dl. grädde
- 2 dl. parmesanost
- 2 msk. färsk timjan (bladen)
- 1/2 dl. pastavatten
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
Falsk carbonara på bacon, lök, champinjoner, grädde och ost är recept på enkel lyckad middag.
Så här gör du falsk carbonara
- Koka upp saltat pastavatten i en kastrull. När vattnet börjar koka så tillsätter du pastan och följer koktiden på förpackningen.
- Medan pastavattnet och pastan kokar upp så finhackar du lök, vitlök och purjolök.
- Skär det rökta baconet i cm-tjocka tärningar. Använder du baconskivor så skär du dessa i cm-tjocka strimlor.
- Skär svampen i tunna skivor.
- Stek baconet i en panna utan något matfett, då baconet släpper sitt naturliga fett. Stek på medelhög värme i ett par minuter.
- När baconet börjar få lite färg så tillsätter du champinjonerna. Låt steka i ett par minuter.
- Tillsätt lök, vitlök och purjolök. Stek på i några minuter så allt börjar få lite stek yta.
- Tillsätt grädden och timjan och låt sjuda i några minuter.
- När pastan kokat färdigt så tillsätter du riven parmesanost och pastavatten. Rör runt så osten smälter ner ordentligt.
- Tillsätt pastan till carbonaran och rör om. Jag valde tortiglioni, men du väljer din favoritpasta.
- Smaka av med salt och svartpeppar innan servering.