×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Falsk carbonara på bacon, lök, champinjoner, grädde och ost

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Falsk carbonara

  • 400 g. pasta (100 g. per portion)
  • 250 g. rökt bacon
  • 8 st. medelstora champinjoner
  • 2 st. schalottenlökar
  • 1 st. purjolök
  • 3 st. vitlöksklyftor
  • 2 dl. grädde
  • 2 dl. parmesanost
  • 2 msk. färsk timjan (bladen)
  • 1/2 dl. pastavatten
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Falsk carbonara på bacon, lök, champinjoner, grädde och ost är recept på enkel lyckad middag.

Falsk carbonara på bacon, lök, champinjoner, grädde och ost är recept på enkel lyckad middag.

Så här gör du falsk carbonara

  1. Koka upp saltat pastavatten i en kastrull. När vattnet börjar koka så tillsätter du pastan och följer koktiden på förpackningen.
  2. Medan pastavattnet och pastan kokar upp så finhackar du lök, vitlök och purjolök.
  3. Skär det rökta baconet i cm-tjocka tärningar. Använder du baconskivor så skär du dessa i cm-tjocka strimlor.
  4. Skär svampen i tunna skivor.
  5. Stek baconet i en panna utan något matfett, då baconet släpper sitt naturliga fett. Stek på medelhög värme i ett par minuter.
  6. När baconet börjar få lite färg så tillsätter du champinjonerna. Låt steka i ett par minuter.
  7. Tillsätt lök, vitlök och purjolök. Stek på i några minuter så allt börjar få lite stek yta.
  8. Tillsätt grädden och timjan och låt sjuda i några minuter.
  9. När pastan kokat färdigt så tillsätter du riven parmesanost och pastavatten. Rör runt så osten smälter ner ordentligt.
  10. Tillsätt pastan till carbonaran och rör om. Jag valde tortiglioni, men du väljer din favoritpasta.
  11. Smaka av med salt och svartpeppar innan servering.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *