×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Falsk carbonara på kyckling, bacon och grädde

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Falsk carbonara

  • 600 g. kycklinglårfilé
  • 120 g. bacon
  • 100 g. purjolök
  • 1 st. vitlök
  • 2 dl. grädde
  • 1/2 dl. kokt pastavatten
  • 1-2 dl. parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar

Falsk carbonara på kyckling, bacon och grädde är precis som namnet säger inte en äkta italiensk carbonara. Men det blir gott ändå kan jag lova!

Falsk carbonara på kyckling, bacon och grädde

Så här gör du falsk carbonara på kyckling, bacon och grädde

  1. Hacka vitlök och purjolök. Skär bacon i 1 cm tjocka skivor.
  2. Stek kycklingen i olja tillsammans med bacon, purjolök. Salta och peppra efter smak.
  3. När allt fått stekyta så tillsätter du grädden och låt sjuda i ca. 20-30 minuter tills kycklingen är klar.
  4. Lägg i riven parmesanost och 1/2 dl. pastavatten och rör om tills osten smält.
  5. Servera med nykokt pasta.

Du kan byta ut grädden mot mellangrädde, men ju fetare desto godare. Vill du använda en annan ost än parmesanost så går det bra också. Varför inte prova en västerbottenost? Hur du gör din falska carbonara är helt upp till dig. Men kalla den inte för en äkta carbonara om du vill vara vän med italienarna!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *