Ingredienser
1 portion
Enkel omelett
- 3 st. ägg
- 3 msk. grädde
- 1/2 dl. riven parmesanost
- Salt
- Svartpeppar
Enkel omelett som är snabblagad och mättande kan alla göra som inte orkar laga något avancerat till middag.

Så här gör du enkel omelett som är snabblagad och mättande
- Vispa ihop ägg, grädde, svartpeppar och salt i en skål. Mängden salt och svartpeppar bestämmer du själv.
- Hetta upp en klick smör tills den blivit gyllenbrun i en stekpanna.
- Lägg i äggsmeten och rör inledningsvis varsamt några gånger. Vicka på stekpannan så äggstanningen täcker hela stekpannans botten. Det ska se ut som om du tillagar en tjockare pannkaka. Säkerställ så omeletten inte fastnar mot stekpannans botten. Det ska finnas en friktion.
- Riv över parmesanost och låt omeletten tillagas klart.
- Omeletten är färdig när äggstanningen stannat men fortfarande är lite krämig och fortfarande en aningens lös på ytan. Tillagningstiden är ca. 4-5 min.
- Lägg omeletten på en tallrik. När halva omeletten är på tallriken och resterande är kvar i stekpannan, så lägger du den avslutande delen av omeletten som ett lock.
Servera enkel omelett som är snabblagad och mättande tillsammans med en god sallad. En omelett kan man variera i oändligheter och vill du göra den ännu mera matig så kan du exempelvis ha i stekt svamp eller skinka. Parmesanosten går bra att byta ut mot din favoritost.