×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Asiatisk wok med ryggbiff

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Asiatisk wok med ryggbiff

  • 2 st. köttbitar ryggbiff (2-300 g.)
  • 2 st. block äggnudlar
  • 150g shiitakesvamp
  • 1 st. röd chili
  • 1 st. stor morot
  • 3 st. vitlöksklyftor
  • 1 st. gul lök
  • Svarta sesamfrön
  • 5 msk. teriyakisås
  • 2 msk. fisksås
  • Svartpeppar
  • Salt

Asiatisk wok med ryggbiff är den enkla och goda asiatiska maträtten som passar till både vardagsmiddag som till fredagsmys.

Så här gör du asiatisk wok med ryggbiff

  1. Krydda ryggbiffen med salt och svartpeppar efter smak tillsammans med sesamfrön på båda sidor.
  2. Hacka upp shiitakesvamp, löken, morot, vitlök och chili.
  3. Stek ryggbiffen på båda sidor. Hur du vill ha din ryggbiff stekt är helt upp till dig, men jag undviker ryggbiff som är välstekt. Kolla gärna in min temperaturguide för rekommenderade stektemperaturer på kött, fågel och fisk.
  4. När ryggbiffen stekt klar så låter du den vila medan du börjar steka shiitakesvamp i samma panna. Låt samtidigt lättsaltat vatten koka upp i en kastrull.
  5. När shiitakesvampen fått färg så tillsätter du lök, morot, vitlök och chili. Tillsätt fisksås och teriyakisås och stek på tills det blir en fin färg.
  6. Lägg äggnuddlarna i det kokande vattnet och följ anvisningen för rekommenderad koktid.
  7. När äggnudlarna börjar bli klara så skär du upp ryggbiffen i ca. 2cm tjocka strimlor.
  8. Blanda runt äggnudlarna och ryggbiffen med övriga ingredienser i stekpannan.

Vill du göra asiatisk wok med ryggbiff vegetarisk, så går det utmärkt att välja bort köttet och istället välja stekt tofu eller grönsaker som exempelvis broccoli och brytbönor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *