Ingredienser
4 portioner
Vitvinssås
- 3 msk. koncentrerad fiskfond
- 2 dl. vitt vin
- 2 dl. grädde
- 1 msk. smör
- Salt efter smak
- Vitpeppar efter smak
- Redning
Vitvinssås – Enkelt snabblagat recept som passar till fisk och skaldjur.

Så här gör du vitvinssås
- Tillsätt fiskfond, vitt vin och grädde och låt sjuda i 10 minuter.
- Tillsätt redning tills du får en konsistens och tjocklek som du föredrar.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Runda av med att blanda i en klick smör precis innan servering.
Denna enkla, snabblagade och välsmakande sås passar att servera till fisk och skaldjur. Serverar du den till fisk, så kan det passa att ha i några handskalade räkor precis innan servering. Tänker att såsen även skulle kunna passa att blanda med pasta och servera tillsammans med skaldjur och fisk.