Ingredienser
4 portioner
Vitvinssås
- 3 msk. koncentrerad fiskfond
- 2 dl. vitt vin
- 2 dl. grädde
- 1 msk. smör
- Salt efter smak
- Vitpeppar efter smak
- Redning
Vitvinssås – Enkelt snabblagat recept som passar till fisk och skaldjur.

Så här gör du vitvinssås
- Tillsätt fiskfond, vitt vin och grädde och låt sjuda i 10 minuter.
- Tillsätt redning tills du får en konsistens och tjocklek som du föredrar.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Runda av med att blanda i en klick smör precis innan servering.
Denna enkla, snabblagade och välsmakande sås passar att servera till fisk och skaldjur. Serverar du den till fisk, så kan det passa att ha i några handskalade räkor precis innan servering. Tänker att såsen även skulle kunna passa att blanda med pasta och servera tillsammans med skaldjur och fisk.
Enkelt och god sås! Lätt att göra!
Det gillar jag!
Visst är det härligt med enkla matrtter (eller som i detta fallet sås) som samtidigt smakar bra. Kul att du testade samt att du delade med dig av dina intryck.
Så enkel att göra och god.
Gör den varje gång till fisk
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Vad roligt att höra! 🙂