Vitvinssås – Enkelt snabblagat recept som passar till fisk och skaldjur.

Så här gör du vitvinssås

  1. Tillsätt fiskfond, vitt vin och grädde och låt sjuda i 10 minuter.
  2. Tillsätt redning tills du får en konsistens och tjocklek som du föredrar.
  3. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Runda av med att blanda i en klick smör precis innan servering.

Denna enkla, snabblagade och välsmakande sås passar att servera till fisk och skaldjur. Serverar du den till fisk, så kan det passa att ha i några handskalade räkor precis innan servering. Tänker att såsen även skulle kunna passa att blanda med pasta och servera tillsammans med skaldjur och fisk.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Vitvinssås

  • 3 msk. koncentrerad fiskfond
  • 2 dl. vitt vin
  • 2 dl. grädde
  • 1 msk. smör
  • Salt efter smak
  • Vitpeppar efter smak
  • Redning
Skriv ut receptet