Tacopaj – Recept på alternativ fredagstacos som du kommer tillaga många gånger.

Så här gör du tacopaj

  1. Blanda vetemjöl, smör, parmesanost och vatten i en matberedare. Tryck ut degen i en paj- eller ugnsform och förgrädda pajskalet i 10 minuter på 225 grader.
  2. Stek köttfärsen i en stekpanna tillsammans med en påse tacokryddor tills kättfärsen får fin stekyta.
  3. Finhacka tomaterna och blanda med en burk salsa.
  4. Lägg crème fraiche, riven ost av valfri sort och vispgrädde i en bunke. Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Skär rödlöken i tunna ringar.
  6. Lägg den stekta köttfärsen i ett jämt lager ovanpå det förgräddade pajskalet.
  7. Lägg sedan din tomat- och salsaröra ovanpå köttfärssen i ett jämt lager.
  8. Lägg sedan på ett jämt lager av din blandning med ost, grädde och crème frache.
  9. Avsluta med att lägga på ett jämt lager av dina finskurna lökringar.
  10. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca. 20 minuter.

Servera din tacopaj tillsammans med en trevlig sallad. Ringla gärna över lite god olivolja och balsamico.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4-6 portioner

Tacopaj

  • 2,5 dl. vetemjöl
  • 100 g. smör
  • 1 dl. parmesanost
  • 3 msk. vatten

Fyllning till tacopaj

  • 400 g. nötfärs
  • 1 påse tacokrydda (40 g.)
  • 2 st. tomater
  • 350 g. salsa
  • 2 dl. crème fraiche
  • 3 dl. riven ost av valfri sort
  • 1/2 dl. grädde
  • 1 st. röd lök
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
Skriv ut receptet