Ingredienser
4-6 portioner
Tacopaj
- 2,5 dl. vetemjöl
- 100 g. smör
- 1 dl. parmesanost
- 3 msk. vatten
Fyllning till tacopaj
- 400 g. nötfärs
- 1 påse tacokrydda (40 g.)
- 2 st. tomater
- 350 g. salsa
- 2 dl. crème fraiche
- 3 dl. riven ost av valfri sort
- 1/2 dl. grädde
- 1 st. röd lök
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
Tacopaj – Recept på alternativ fredagstacos som du kommer tillaga många gånger.
Så här gör du tacopaj
- Blanda vetemjöl, smör, parmesanost och vatten i en matberedare. Tryck ut degen i en paj- eller ugnsform och förgrädda pajskalet i 10 minuter på 225 grader.
- Stek köttfärsen i en stekpanna tillsammans med en påse tacokryddor tills kättfärsen får fin stekyta.
- Finhacka tomaterna och blanda med en burk salsa.
- Lägg crème fraiche, riven ost av valfri sort och vispgrädde i en bunke. Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar.
- Skär rödlöken i tunna ringar.
- Lägg den stekta köttfärsen i ett jämt lager ovanpå det förgräddade pajskalet.
- Lägg sedan din tomat- och salsaröra ovanpå köttfärssen i ett jämt lager.
- Lägg sedan på ett jämt lager av din blandning med ost, grädde och crème frache.
- Avsluta med att lägga på ett jämt lager av dina finskurna lökringar.
- Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca. 20 minuter.
Servera din tacopaj tillsammans med en trevlig sallad. Ringla gärna över lite god olivolja och balsamico.