Smörstekt gnocchi med basilika vitlök, rostade pinjenötter och citron är enkel snabblagad och välsmakande middag.

Så här gör du smörstekt gnocchi med basilika, vitlök, rostade pinjenötter och citron

  1. Sätt på en kastrull rikligt med saltat vatten på spisen.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna tills de får en rostad fin färg. Lägg i en skål när de rostat klart.
  3. Finhacka vitlöken och hacka den färska basilikan grovt.
  4. När vattnen kokat upp så lägger du i din gnocchi i omgångar. När de flyter upp är de klara.
  5. Medan din gnocchi tillagas, så steker du basilika och vitlök i smör och olivolja.
  6. Tillsätt din färdiga gnocchi i stekpannan och rör runt varsamt. Tillsätt citronzest och citronsaft efter smak.
  7. När din gnocchi börjar få lite stekfärg så tillsätter du dina rostade pinjenötter och riven parmesanost och rör runt.
  8. Smaka av med salt och svartpeppar.

Server din smörsteka gnocchi omgående på tallrikar. Ringla gärna över extra olivolja och riv även över lite extra parmesnaost. Avsluta med att dra några drag med pepparkvarnen.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked 4 portioner

Smörstekt gnocchi med basilika, vitlök, rostade pinjenötter och citron

  • 1000 g. gnocchi
  • 70 g. pinjenötter
  • 3 st. vitlöksklyftor
  • 4 dl. parmesanost
  • Zest från 1 st. citron
  • 1/2 – 1 st. citronsaft
  • 50 g. smör till stekning
  • 4 msk. olivolja till stekning
  • Svartpeppar efter smak
  • Salt efter smak
Skriv ut receptet