Smördeg med löjrom, crème fraiche och rödlök är lättlagad god mat.

Så här gör du smördeg med löjrom, crème fraiche och rödlök

I detta recept använde jag för enkelhetens skull färdig smördeg, men vill du göra din egna så har jag ett recept.

  1. Tina upp smördegen om den är djupfryst. Gör du din egna smördeg så kavlar du ut den till ca. 1/2 cm tjocklek. Skär ut fyrkanter och dela dem sedan på hälften i trianglar.
  2. Lägg smördegsplattorna på en ugnsform med bakplåtspapper under. Tillaga i ugn i ca. 20 minuter eller tills smördegen fått fin färg.
  3. När smördegen är färdig så låter du den svalna något.
  4. Finhacka rödlök och dill.
  5. Fördela rödlöken ovanpå smördegen. Lägg på klickar av crème fraishe och löjrom. Fördela ut dillen och river över citronzest. Avsluta med att pressa över lite citronsaft.

Servera smördeg med löjrom, crème fraiche och rödlök medan smördegen är ljummen. Lättlagad mat som passar bra som förrätt eller som gott kvällssnack.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked 4-8 portioner

Smördeg med löjrom, crème fraiche och rödlök

  • 400 g. smördeg
  • 100 g. löjrom
  • 2 dl. crème fraiche
  • 1/2 – 1 st. rödlök
  • Citronzest från 1/2 citron
  • Citronsaft efter smak
Skriv ut receptet