Smakrik sallad med dijondressing är en god sallad som passar till i princip vilken maträtt som helst.

Så här gör du smakrik sallad med dijondressing

Smakrik sallad

  1. Skölj salladen och låt den torka.
  2. Finstrimla rödlöken och rädisorna och dela oliverna i halvor.
  3. Skala moroten och hyvla tunna skivor med potatisskalare.
  4. Lägg sallad, rödlök, rödisor, oliver och morot i en skål. Smula över fetaost.
  5. Dra några drag med svartpepparkvarnen och tillsätt en liten nypa flingsalt och blanda runt.

Dijondressing

  1. Lägg dijonsenap i en skål tillsammans med 5 msk. olivolja. Blanda tills det blivit en tjock konsistens och där du då fått en emulsion mellan dijonsenapen och olivoljan. Den ska inte se ut som den har spruckit.
  2. Tillsätt resten av olivolja och blanda tills det blir en något lösare konsisten, men där du återfått emulsionen. Dijondressingen ska inte se ut som den har spruckit!
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Ringla dijondressingen ovanpå salladen och servera.

Servera smakrik sallad med dijondressing tillsammans med i princip vilken maträtt du föredrar. Att många inte gillar sallad är för att man inte ger den tillräckligt med kärlek. Att exempelvis äta en isbergssallad rätt upp och ner är tråkigt och ger ingen mersmak. Men piffar du upp den med en god dressing som exempelvis min dijondressing och lite andra tillbehör så blir även den ett trevligt tillbehör till din middag! Så ja, du kan använda isbergssallad om du vill i detta recept.

Min smakrika sallad kan du även arbeta vidare med och göra till exempelvis en kycklingsallad. Blanda i kyckling, krutonger, purjolök och varför inte lite röd paprika?

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Smakrik sallad

  • 1 påse småbladsmix (65 g.)
  • 1/2 rödlök
  • 8 st. rädisor
  • 1 st. morot
  • 20 svarta oliver
  • 150 g, fetaost
  • Salt
  •  Svartpeppar

Dijondressing

  • 10 msk. olivolja
  • 1+1/2 tsk. dijonsenap
  • Salt
  • Svartpeppar
Skriv ut receptet