Ingredienser
4 portioner
Skinkrullar med färskost och rostade pinjenötter
- 120 g. serranoskinka eller prosciutto
- 1 dl. philadelphiaost
- 2 msk. crème fraiche
- Skalet från ½ citron
- 2 msk. citronsaft
- 50 g. pinjenötter
- Ruccolasallad
- 1 msk. flytande honung
- 1 msk. vatten
- Balsamicovinäger
- Svartpeppar
- Salt
Skinkrullar med färskost och rostade pinjenötter passar perfekt som förrätt. Välj med fördel en god serranoskinka eller prosciutto.
Så här gör du skinkrullar med färskost och rostade pinjenötter
- Rosta pinjenötterna i en stekpanna tills de får en fin rostad färg.
- Blanda ihop philadelphiaost och crème fraiche tillsammans med rivet citronskal och saften från ½ citron.
- Lägg skinkan på en jämn yta och lägg en klick av fyllningen på ena änden av varje skinka. Rulla ihop dom till en rulle.
- Rör ihop flytande honung med vatten. Det löser sig snabbare om vattnet är ljummet. Blanda honungsvattnet med rucolan.
- Lägg skinkrullarna på en tallrik tillsammans med ruccolasalladen. Lägg över de rostade pinjenötterna och ringla över en god balsamicovinäger. Dra några drag med pepparkvarnen.
Skinkrullar med färskost och rostade pinjenötter passar perfekt som förrätt. Vilken sort av skinka du väljer är helt upp till dig, men en serranoskinka eller prosciutto passar utmärkt.