Ingredienser
Rub
- 2 msk. mörk muscovadosocker
- 2 msk. paprikapulver
- 1 msk. vitlökspulver
- 1 msk. chiliflakes (eller torkad chili som du smular)
- 1/4 tsk. kanel
- 1 msk. lökpulver
- 2 msk. svartpeppar
- 1,5 msk. salt
Rub till kött, fågel eller fisk – enkelt recept på rub som går snabbt att göra.
Så här gör du din rub
En rub kan göras på tusen olika sätt. Här har du recept på en rub som jag gjorde för ett tag sedan. Enkelt recept är det också. Blanda alla ingredienser i en skål, eller som i mitt fall en mortel. Svårare än så är det inte.
Applicera sedan din rub på kött, fågel eller fisk. Jag har testat den på kyckling och pulled pork. Till fisk tänker jag att lax borde funka. Massera in kryddorna mot köttet några minuter innan tillagning.