Ingredienser
6-8 st. rödbetsbiffar
- 500 g. förkokta rödbetor
- 2 st. ägg
- 3 msk. potatismjöl
- 3 st. mindre schalottenlökar
- 2 tsk. salt
- 20 drag med svartpepparkvarnen
- Smör till stekning
Rödbetsbiffar – Recept på vegetariska biffar som alla lyckas med.
Så här gör du rödbetsbiffar
- Kläck två ägg och lägg i en bunke tillsammans med potatismjöl, salt och svartpeppar. Blanda ordentligt.
- Finhacka schalottenlök och lägg i samma bunke.
- Riv rödbetorna med ett rivjärn. Pressa ur så mycket rödbetssaft du kan med händerna innan du lägger de rivda rödbetorna i buken med övriga ingredienser. Blanda väl.
- Värm upp en stekpanna och lägg i smör och vänta tills det börjar tystna. Lägg i rödbetssmeten så du formar biffarna direkt i stekpannan. Jag valde storleken som ett hamburgerbröd med ca. 1 cm tjocklek.
- Låt rödbetsbiffarna få steka i 2-3 minuter på medelhög värme på vardera sida. Var lite försiktig när du vänder dem, så de inte går sönder. Då pannan kan gå torr, så kan du under stekningen behöva addera mer smör i pannan.
Receptet på rödbetsbiffar ger 6 st. rödbetsbiffar om du gör dem i storleken som ett hamburgerbröd. Men du får fler om du gör dem mindre. Dessa vegetariska biffar passar bra att ha till hamburgare, eller servera tillsammans med getost och smakfull sallad.