Ingredienser
Potatischips med baconröra
- 140 g. bacon
- 2 dl. smetana
- 1 dl. lagrad ost
- 1/2 st. rödlök
- Skalet från 1 st. citron
- Salt
- Svartpeppar
- 10 st. lättsaltade potatischips
Potatischips med baconröra – recept på lättlagat snack.
Så här gör du potatischips med baconröra
- Stek baconet på meelhög värme tills du fått en konsistens på baconet som du föredrar. Jag valde personligen knaperstekt.
- Låt baconet få svalna helt liggandes på hushållspapper, så fettet kan sugas upp av pappret.
- När baconet har svalnat helt så skär du det i mindre bitar.
- Finhacka löken.
- Gå i med smetana, lagrad ost, bacon och löken i en skål. Salta, peppra och river över skalet från citronen.
- Blanda runt och smaka av med ev. mer salt och svartpeppar.
Fyllningen räcker till ca. 20 chips, men allt beror på hur mycket du fyller dem. Vill du göra mer, så är det bara att göra dubbel sats.