Ingredienser
4 portioner
Pizzasallad
- 400 g. vitkål
- 100 g. spetspaprika
- 1/2 dl. vitvinsvinäger
- 1/2 dl. rapsolja
- 1 msk. flytande honung
- 2 msk. oregano
- 1 tsk. salt
- 10 drag med svartpepparkvarnen
Pizzasallad – Superenkelt recept och lika god som pizzabagarens. Eller kanske lite godare?
Så här gör du pizzasallad
- Riv vitkålen med en mandolin eller som jag med en matberedare som har rivjärnstillsats.
- Skär spetspaprikan i mindre tunna strimlor.
- Blanda vitvinsvinäger, rapsolja, honung, oregano, salt och svartpeppar i en bunke.
- Lägg i vitkålen och spetspaprikan och blanda ordentligt.
Låt den gärna få stå en stund innan servering. Det naturliga serveringsförslaget är förstås till hemgjord pizza. Men vill du servera den till exempelvis husmanskost så passar det finfint också. Ett superenkelt recept som alla lyckas med och är lika god som pizzabagarens. Eller kanske godare vad vet jag.