Pizzapaj Capricciosa med ost, champinjoner och prosciutto

///Pizzapaj Capricciosa med ost, champinjoner och prosciutto

Pizzapaj Capricciosa med ost, champinjoner och prosciutto är lättlagad pizza som du lyckas med.

Så här gör du pizzapaj capricciosa med ost, champinjoner och prosciutto

  1. Tärna smöret och lägg i en matberedare tillsammans med mjöl, bakpulver och salt.
  2. Kör tills det blir en smulig deg. Tillsätt sedan mjölken medan matberedaren går tills det börjar bli en pajdeg.
  3. Ta sedan degen från matberedaren och kavla ut den på ett bakplåtspapper till ca. 1/2 cm tjocklek. Lägg sedan pajdegen på en ugnsplåt. Nagga degen med en gaffel.

Tomatsås

  1. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Så grovt att du enkelt kan plocka bort vitlöken i ett senare steg.
  2. Värm på olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlöken. Låt steka i ett par minuter.
  3. Tillsätt krossade eller passerade tomater och låt sjuda i några minuter.
  4. Plocka bort vitlöksbitarna från stekpannan och krydda med salt och svartpeppar efter smak.
  5. Avsluta med att lägga i grovhackad färsk basilika.

Bygg din pizza

  1. Skär skogschampinjonerna i tunna skivor.
  2. Skär prosciutton i i mindre bitar av valfri storlek
  3. Skär mozzarellan i tunna skivor.
  4. Lägg ut ett lager av tomatsås på pajdegen.
  5. Lägg sedan på ett jämt fördelat lager av mozzarella.
  6. Fördela den skivade svampen och prosciutton i ett jämt lager.
  7. Riv över parmesanost.
  8. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter tills pajdegen är klar.

Servera din pizzapaj capricciosa med ost, champinjoner och prosciutto omgående. Garnera gärna med lite grovhackad färsk basilika och ringla över en god olivolja innan servering. Vill du toppa pizzan med andra ingredienser så går det utmärkt. Osten kan du ta den du har hemma och prosciutton kan bytas ut mot annan skinka. Hur du gör din pizzapaj är helt upp till dig. Men vill du följa receptet ovan så tänker jag inte hindra dig, för jag lovar dig det blir gott.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Pizzapajdeg

  • 5 dl. mjöl
  • 1 msk. bakpulver
  • 100 g. smör
  • 1+1/4 dl. mjölk
  • 1/2 tsk salt

Tomatsås

  • 400 g. krossade eller passerade tomater
  • 4 st. vitlöksklyftor
  • 4 msk. olivolja
  • 15 st. basilikablad
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Topping

  • 2 pkt. mozzarella (400 g.)
  • 1/2 dl. riven parmesanost
  • 5-8 st. skogschampinjoner
  • 40 g. italiensk prosciutto
Skriv ut receptet

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.