×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pasta med pesto – Recept på lättlagad och god middag

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Pasta med pesto

  • 400 g. pasta (100 g. per person)
  • 2 dl. pesto
  • Parmesanost
  • Citronsaft (valfritt)

Pasta med pesto – Recept på lättlagad och god middag. Självklart ska du även göra din egna pesto!

Pasta med pesto - Recept på lättlagad och god middag. Självklart ska du även göra din egna pesto!

Så här gör du pasta med pesto

  1. Gör din egna pesto! Det blir godare än den färdigköpta och ett recept på min pesto hittar du här.
  2. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och salta vattnet.Pasta behöver mycket vatten för att tillagas som bäst.
  3. När vattnet börjat koka så tillsätter du pastan och kokar enligt instruktionerna på förpackningen. Pastan är klar när den är al dente och ha ett tuggmotstånd.
  4. När pastan kokat klart så häller du av vattnet men spara gärna 1/2 dl. pastavatten i kastrullen. Blanda pastan med peston och lägg upp på tallrik.
  5. Riv över parmesanost efter smak. Valfritt är att pressa över lite citron och som ger en trevlig smak och fräschör till din pasta med pesto.

Är du extra bekväm av dig så köper du färdig pesto från affären. Då går det ännu fortare att få middagen serverad. Men när du väl gjort din egna pesto, så vill du inte köpa den färdiga från butiken längre.
Som du kanske noterat på bilden, så har jag garnerat med ugnsbakade tomater. Det är valfritt men vill du testa, så delar du körsbärstomater i halvor. Lägg dem på en plåt med köttsidan uppåt. Ringla över lite olivolja och krydda med timjan, basilika, lite salt och svartpeppar. Ställ in i ugnen på 100 grader 2-3 timmar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *