Parmalindad sparris med kall citronsås och rostade pinjenötter är lättlagad god förrätt.

Så här gör du parmalindad sparris med kall citronsås och rostade pinjenötter

  1. Sätt på en kastrull med lättsaltat vatten.
  2. Rosta pinjenötterna i en stekpanna tills de får en rostad fin färg. Lägg dina rostade pinjenötter i en skål.
  3. Lägg crème fraiche i en skål och riv över zest från 1 st. citron. Blanda och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Avlägsna den nedre stammen på sparrisen. Den är hård och inte god att äta.
  5. När vattnet kokat upp så lägger du i sparrisen. Låt sjuda i ca. 4-5 minuter.
  6. Lägg två parmaskinkor omlott på en tallrik. Du vill lägga dem så sparristoppen hamnar utanför parmaskinkan.
  7. Lägg 3-4 st. sparris i kanten på parmaskinkan. Riv över parmesanost.
  8. Linda in sparrisen och parmesanosten i parmaskinkan.
  9. Lägg en klick med din kalla citron och crème fraichesås och toppa med rostade pinjenötter.

Servera parmalindad sparris med kall citronsås och rostade pinjenötter omgående. En enkel och snabblagad förrätt som imponerar på din familj och dina vänner.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Parmalindad sparris med kall citronsås och rostade pinjenötter

  • 1 st. knippe grön sparris
  • 1 pkt. parmaskinka (8 st.)
  • 70 g. pinjenötter
  • 2 dl. crème fraiche
  • Zest från 1 st. citron
  • 4 msk. riven parmesan
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
Skriv ut receptet