Ingredienser
4 portioner
Palak chicken
- 800 g. kycklinglårfilé
- 1/4 dl. kycklingfond
- 140 g. färsk spenat
- 5 st. vitlöksklyftor
- 1 st. gul lök
- 1 st. röd chili
- 1 msk. ingefära
- 1 tsk. senapsfrön
- 3 tsk. malen gurkmeja
- 2 tsk. malen spiskummin
- 4 tsk. torkad malen koriander
- 4 tsk. garam masala
- 4 dl. grädde
- 1 msk. flytande honung
- Smör
- Matolja
- Salt
- Svartpeppar
- Ris till 4 portioner
- 4 st. naanbröd
Palak chicken – Recept på lättlagad middag som du serverar med ris och gärna ett naanbröd till.

Så här gör du palak chicken
- Börja med att finhacka lök, vitlök, chili och finhacka eller riv ingefära med ett rivjärn.
- Lägg lök, vitlök, chili och ingefära i en gryta tillsammans med spenaten och stek på i smör och olja i en gryta i ca. 5 minuter.
- Tillsätt senapsfrön, gurkmeja, garam masala, spiskummin och koriander. Stek i ytterligare några minuter.
- Häll på grädde och tillsatt honung och kycklinglårfiléer och låt sjuda på mellanvärme tills kycklingen är färdig. Beräkna ca. 30-40 minuter. Salta och peppra efter smak.
Servera din Palak chicken tillsammans med ris och naanbröd. Vill du göra din middag helt vegetarisk, så har jag ett liknande recept på halloumi.