Palak chicken – Recept på lättlagad middag som du serverar med ris och gärna ett naanbröd till.

Så här gör du palak chicken

  1. Börja med att finhacka lök, vitlök, chili och finhacka eller riv ingefära med ett rivjärn.
  2. Lägg lök, vitlök, chili och ingefära i en gryta tillsammans med spenaten och stek på i smör och olja i en gryta i ca. 5 minuter.
  3. Tillsätt senapsfrön, gurkmeja, garam masala, spiskummin och koriander. Stek i ytterligare några minuter.
  4. Häll på grädde och tillsatt honung och kycklinglårfiléer och låt sjuda på mellanvärme tills kycklingen är färdig. Beräkna ca. 30-40 minuter. Salta och peppra efter smak.

Servera din Palak chicken tillsammans med ris och naanbröd. Vill du göra din middag helt vegetarisk, så har jag ett liknande recept på halloumi.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Palak chicken

  • 800 g. kycklinglårfilé
  • 1/4 dl. kycklingfond
  • 140 g. färsk spenat
  • 5 st. vitlöksklyftor
  • 1 st. gul lök
  • 1 st. röd chili
  • 1 msk. ingefära
  • 1 tsk. senapsfrön
  • 3 tsk. malen gurkmeja
  • 2 tsk. malen spiskummin
  • 4 tsk. torkad malen koriander
  • 4 tsk. garam masala
  • 4 dl. grädde
  • 1 msk. flytande honung
  • Smör
  • Matolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ris till 4 portioner
  • 4 st. naanbröd
Skriv ut receptet