×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ey’Bro vs. The Bear – Är det någon skillnad?

Ey'Bro vs. The Bear - Är det någon skillnad? Här har du min åsikt om Systembolagets just nu billigaste öler producerade av Åbro Bryggeri.

Ey’Bro vs. The Bear – Är det någon skillnad? Här har du min åsikt.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

I skrivande stund så är Ey’Bro och The Bear de billigaste öler du kan köpa på bolaget. Båda kostar 9,90kr men det finns fler likheter än så. Båda bryggs av Åbro Bryggeri, de erhåller samma ölstilm har samma alkoholstyrka och enligt Systembolagets produktbeskrivning för de båda ölerna, så erhåller de även samma humlesorter.

Men finns det då någon skillnad dem emellan? Är det så att man tagit receptet från Ey’Bro och bara hällt upp i en burk med annan design och döpt om den med namnet The Bear?

Ey’Bro vs. The Bear – det finns en skillnad!

När jag initialt testade dem sida vid sida, så serverades de båda ölerna mycket kalla. Då kunde jag initialt inte känna någon skillnad i vare sig doft eller smak. Så jag lät dem få komma upp i temperatur. Då kunde jag faktiskt urskilja dem åt på ett bättre sätt.

För det första, så kunde jag inte se någon skillnad på ölernas färg eller skumkrona. Där är de identiska. Vad gäller doften så var det samma här vid testtillfället. Jag kunde personligen inte uppleva någon skillnad.

Men när det kommer till smaken, så är det då här som jag märker skillnad. Båda har i min mening samma smakprofil, men att det finns skillnad. Jag upplever Ey’Bro som lite mer ”kraftfullare” eller hur man ska säga och där The Bear har en lite mer snällare eller ”mjäkigare” smak. Spana gärna in videon ovan där jag gör jämförelsen på min YouTube-kanal.

Så sammanfattningsvis så menar jag på att det finns skillnad dem emellan. Men det var i smaken som jag upplevde skillnaden. Det bör noteras att de båda ölerna bara hade en dags skillnad på bäst före datumet (06-02-25 för The Bear och 07-02-25 för Ey’Bro).

Ey’Bro vs. The Bear – upplever du någon skillnad?

Har du gjort jämförelsen mellan dessa två öler? Upplever du också en skillnad som jag, eller anser du att det är samma öl? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina upplevelser.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *