×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

The Bear från Åbro Bryggeri

The Bear från Åbro Bryggeri är bara en billig öl som inte erbjuder något speciellt. En öl att dricka som den är eller till all sorts mat.

Om ölen

Producent: Åbro Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Februari 2025 (provsmakas 25 mars 2024).
Systembolagets beställningsnummer: 1448.
Pris vid inköp: 9,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

The Bear från Åbro Bryggeri är bara en billig öl som inte erbjuder något speciellt.

De billigaste ölerna på Systembolaget är i skrivande stund Ey’ Bro och The Bear. Båda bryggs av Åbro Bryggeri, är av samma ölstil och betingar samma pris. Vid tillfälle ska jag faktiskt jämföra dem sida vid sida. Håll utkik helt enkelt! Vad tycker jag då om The Bear? Ja detta är faktiskt en öl som ni efterfrågat att jag ska ge min syn om och här kommer då min upplevelse.

Utseende

The Bear från Åbro Bryggeri har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig lite sur doft av knäckebröd och en förnimmelse av citrus.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citruskaraktär och sötma som för tankarna mot honung. Beskan är medel med eftersmak av de smaker som återfinns. Men tycker även det finns en liten metallisk ton.

Betyg

The Bear från Åbro Bryggeri är en helt okej öl att dricka som den är eller till all sorts mat. Den kan nog uppskattas som måltidsöl eller som festöl om man vill dricka många öl till ett lågt pris. Alltså jag kan förstå om man uppskattar denna ölen baserat på sitt pris. Eftersom priset har en bidragande faktor för många. Alltså får jag den i handen så dricker jag upp den. Men det är ingen öl som jag köper igen. Det är bara en billig öl som inte erbjuder något speciellt i min värld. Jag lägger hellre lite mer pengar och stödjer de svenska hantverksbryggerierna.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *