×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ey’Bro från Åbro Bryggeri är inte speciellt cool

Ey'Bro från Åbro Bryggeri är inte speciellt cool och den är som vilken annan industrilager som helst.

Om ölen

Producent: Åbro Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Augusti 2021 (provsmakas 16 september 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1432.
Pris vid inköp: 7,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Ey’Bro från Åbro Bryggeri är inte speciellt cool och den är som vilken annan industrilager som helst.

Jag har tidigare testat några öler från Åbro Bryggeri och det är väl inget bryggeri som står högt i kurs hos mig. Svensk Starköl 5,1% är väl lite av undantaget dock. Ey’Bro från Åbro Bryggeri förväntar jag mig inte ska vara någon öl i världsklass. Det är det inte heller, men någon total katastrof tycker jag inte det är tal om. Jag kan absolut förstå om den har sin skara hängivna fans. Samtidigt som den har ett pris som inte ruinerar plånboken.

I första anblick, så fick jag känslan av att Åbro ville producera någon cool öl här. Men doft och smak är i min mening inte speciellt cool. Men det finns en bakgrund till namnet som jag förstod först efter att ha googlat om ölen. I ett 12 år gammalt viralt videoklipp, så uttalar hiphop-artisterna Eminem och Proof Åbro som ey’bro – hiphoparnas egna öl. Det gav bryggeriet bra med gratisreklam kan man ju säga. Men nog tog bryggeriets marknadsavdelning verkligen tid på sig här när ölen kommer 12 år senare…

Utseende

Ey’Bro från Åbro Bryggeri har en klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Här upplever jag en maltig doft av knäckebröd, citrus och ton av örter. Jag får även en känsla av att gå in i en ladugård full av hö. Det är på det stora hela en enkel doft.

Smak

Jag tycker det är en maltig smak av knäckebröd, citrus och ton av örter med markerad beska. Eftersmaken har ton av knäckebröd. På det stora hela är det en enkel och lite platt smak.

Betyg

Ey’Bro från Åbro Bryggeri är verkligen ingen öl som sticker ut i mängden. Den är som vilken annan industrilager som helst om du frågar mig. Det är ju ingen katastroföl vi pratar om, men heller ingen smak i världsklass. Denna dricker du en varm sommardag efter att ha klippt gräsmattan eller till all sorts mat egentligen. Köper jag den igen? Jag lär inte köpa den igen, men som jag tidigare skrivit, så kan jag förstå att den kan uppskattas av många. Kan därmed förstå om du sätter ett högre betyg på ölen än mig.

2,5/5

3 kommentarer

  1. Urban skriver:

   Neeeej jag håller inte med, en god öl med lätt citrus och god sommar filing, lätt bäska, god efter en chilli gryta mumms 4/5

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där! Vi behöver inte alls vara överens. 🙂 Det finns alltid en öl för alla! Skål på dig och tack för att du läser och kommenterar.

  2. Per skriver:

   Håller helt med. Verkligen ingen höjdare, inte så att jag häller ut den men det är inte långt ifrån.
   Får lite sofiero vibbar och det är inte alls bra. Jag förstår att den är så billig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.