×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Billigaste starkölen – så gör du den själv

Billigaste starkölen - så gör du den själv genom att blanda två olika öler. För bara 24kr får du 3 glas med starköl.

Billigaste starkölen – så gör du den själv genom att blanda två olika öler.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

I skrivande stund så är Ey’Bro den billigaste ölen du kan köpa på bolaget mig veterligen. Den kostar 10 kr för en 33cl burk och 11 kr om du inte pantar den.

Men finns det starköl som är billigare än så? Alltså du kan ju alltid köpa ölen utomlands, eller brygga själv. Men om du ska köpa den inom sveriges gränser och inte brygga den själv, då måste du köpa öl från Systembolaget och Lidl.

Det du ska köpa är Sju Komma Tvåan och Perlenbacher Pils 2,8%. När denna artikel skrivs, så kostar Sju Komma Tvåan 17kr (18kr med pant). Perlenbacker Pils kostar 7 kr (8kr med pant). De båda ölerna är vardera på 500ml. Tillsammans kostar de 24 kr (26 kr om du inte pantar ölen).

Det du ska göra, är att blanda dessa två. Det gör att du får 3 st. glas med starköl till priset om just 24 kr. För 96 kr (efter att du pantat burkarna) så får du 4 burkar med Sju Komma Tvåan och 4 burkar med Perlenbacher Pils som tillsammans ger dig 12 glas med starköl.

Exakt vilken alkoholstyrka ölen får, har jag inte full koll på. Men de borde inte bli under 5%. Om du som läser har en tanke om saken, så får du gärna skriva en kommentar.

Hur smakar den billigaste starkölen?

Doft och smak tycker jag går hand i hand. Jag tycker det är en maltig doft och smak av knäckebröd, en citruston, örtighet och en ton som jag vill uppleva är av en slags honungkaraktär. Beskan är relativt markerad med eftersmak av det jag just nämnde.

Ni som läst min recension om Sju Komma Tvåan, har noterat att det inte är någon favoritöl hos mig. Men genom att blanda den med Perlenbacher Pils, så blir den mycket bättre.

Sammantaget så är väl inte detta en blanding som jag gör igen. Smaken är okej men den är inte så bra att jag bara måste ha den igen. Smaken är dock okej för sitt billiga pris. Men jag kan tro att många kan uppskatta denna blandning av öl. Om du provar att testa detta, så får du gärna skriva en kommentar och berätta om din upplevelse.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *