×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sju Komma Tvåan från Åbro Bryggeri

Sju Komma Tvåan från Åbro Bryggeri vill jag inte dricka igen.

Om ölen

Producent: Åbro Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Starkare lageröl.
Styrka: 7,2%.
Flaskans bäst före: November 2021 (provsmakas 28 februari 2021).
Systembolagets nr: 1568.
Pris vid inköp: 14,40 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Sju Komma Tvåan från Åbro Bryggeri vill jag inte dricka igen.

Jag har sedan tidigare testat öl från Åbro Bryggeri och du hittar recensionerna här. Jag har inte varit speciellt imponerad av bryggeriets öler och Sju Komma Tvåan från Åbro Bryggeri är inget undantag. Alltså jag förstår mig verkligen inte på lageröl av högre alkoholhalt. Vem vill ha tydlig doft och smaknyans av alkohol på en sådan öl? Alltså det skulle väl kanske vara för att snabbt bli alkoholpåverkad? Men till vilken nytta?

Utseende

Klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, alkohol och en lite metallisk ton.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, alkohol och citruston. Beskan är markerad med eftersmak av ljust bröd och hetta från alkohol. Precis som med doften så finns det en metallisk ton i smaken. Men om vi ska nämna något om alkoholen, så gör den sig påmind långt efter i eftersmaken.

Betyg

Sju Komma Tvåan från Åbro Bryggeri är ingen öl som tilltalar mig. Jag vill absolut inte dricka den som sällskapsdryck. Men jag kan tänka mig den funkar till silltallriken, men frågan är om jag då vill ha nubben till? Men visst kan den även funka till buffén osv. Ja för dom som nu gillar lageröl av högre alkoholstyrka. Själv väljer jag ändå en annan öl alla dagar i veckan även till måltiden. Alltså det är ju ingen totalkatastrof vi pratar om här, men jag köper den inte igen.

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *