×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stigbergets New And Improved IPA är välsmakande IPA

Stigbergets New And Improved IPA är välsmakande IPA som jag inte köper igen.

Om ölen

Producent: Stigbergets Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India pale Ale (IPA).
Styrka: 6,5%.
Flaskans bäst före: Januari 2020 (provsmakas 23 augusti 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 33307.
Pris vid inköp: 43,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Stigbergets New And Improved IPA är välsmakande IPA som jag inte köper igen.

Öl från Stigbergets Bryggeri håller alltid en hög lägstanivå. Stigbergets New And Improved IPA smakar typiskt Stigbergets och det är en välsmakande öl. Men som du redan läst i den inledande rubriken, så köper jag den inte igen. Varför då kan man tycka? Den smakar ju bra?

Utseende

Oklar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Humlearomatisk doft av ananas, grapefrukt, tallbarr och spadet från fruktkocktail på burk. Det är en balanserad trevlig doft och den doftar typiskt Stigbergets.

Smak

Humlearomatisk smak av ananas, grapefrukt, tallbarr, spadet av fruktcocktail på burk med markerad beska och eftersmak av grapefrukt. Jag upplever även en lite brödig ton i smaken. Precis som med doften, så smakar den typiskt Stigbergets.

Betyg

Stigbergets New And Improved IPA är en välsmakande öl att dricka som sällskapsdryck eller till grillat kött och hamburgare. Köper jag den igen? Det kan jag allt tänka mig att göra, men samtidigt tycker jag ändå att West Coast och Amazing Haze är bättre. Så av den anledningen köper jag den inte igen.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *