×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Rochefort Tripel Extra från Brasserie Rochefort

Rochefort Tripel Extra från Brasserie Rochefort är en helt okej öl av stilen tripel.

Om ölen

Producent: Brasserie Rochefort.
Land:
Belgien.
Ölstil: Tripel.
Styrka: 8,1%
Flaskans bäst före: Januari 2023 (provsmakas 25 juni 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 10808.
Pris vid inköp: 34:90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Ingen öl som jag skulle lagra.

Rochefort Tripel Extra från Brasserie Rochefort är en helt okej öl av stilen tripel.

Trappistes Rochefort 10 är min absoluta favoritöl. Med den ölen i åtanke, så är det extra kul att testa fler öl från bryggeriet. Du hittar alla mina recensioner från bryggeriet här. Men vad tycker jag då om Rochefort Tripel Extra?

Utseende

Rochefort Tripel Extra har en oklar mörkare gul färg med smutsgulvit tjock skumkrona.

Doft

Jäst doft av ljust bröd, frukt av apelsin, tuggummi, kryddor, ton av kaka indränkt i sprit och doftkänsla av marmelad. Det finns även en söt doftkänsla som kommer från socker.

Smak

Jäst smak av ljust bröd, frukt av apelsin samt banankaka, citrongräs, kryddor, tydlig ton av alkohol med markerad beska och eftersmak av ljust bröd, frukt och ton av alkohol. Det är nästan lite fruktbål i eftersmaken. Det är också en lite sockrig smaknyans.

Betyg

Rochefort Tripel Extra är öl att dricka som sällskapsdryck, eller varför inte till ostbrickan? Men köper jag den igen? Alltså den är väldigt speciell för att vara en tripel tycker jag. Det är inte den bästa jag druckit av stilen. Men den är absolut god, men jag måste inte köpa den igen. Står den framför mig på butikshyllan så kan jag köpa en flaska eller två. Men specialbeställa den gör jag inte. Westmalle Tripel och Tripel Karmeliet är betydligt bättre öl av stilen enligt mig.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *