×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Poppels Nya Världens India Pale Ale är välsmakande öl

Poppels Nya Världens India Pale Ale är välsmakande öl.

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 6,5%.
Flaskans bäst före: Juni 2019 (provsmakas 19 juli 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 2013.
Pris vid inköp: 27,70 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Poppels Nya Världens India Pale Ale är välsmakande öl.

Öl från Poppels är ingen nyhet här på Ölbloggen. I mitt stora påskölstest 2018 testade jag bryggeriets Påskporter Tvåtusenarton. Jag har även skrivit om Modern Lager samt Projekt 011 New England IPA Lupulin. Jag tycker att Poppels överlag brygger bra öl och Poppels Nya Världens India Pale Ale är inget undantag.

Utseende

Oklar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Frisk doft av tropisk doft av ananas och grapefrukt. Det finns en doftnyans av urinoar, men ser det inte som något negativt eftersom det finns humlesorter som kan ge den doftnyansen.

Smak

Frisk smak av tropisk frukt som ananas och grapefrukt med påtaglig beska. Smaken är enkel men samtidigt uppfriskande och välsmakande.

Betyg

Poppels Nya Världens India Pale Ale är faktiskt en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck, till köttbiten eller en kall buffé. Den är god och jag köper den igen.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *