×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Poppels Projekt 011 New England IPA Lupulin – Limiterad öl

Poppels Projekt 011 New England IPA Lupulin - Limiterad öl

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri AB
Land:
Sverige
Ölstil: IPA
Styrka: 7,2%
Flaskans bäst före: Oktober 2018 (provsmakas 10 november 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11278 (limiterad och utsåld).
Pris: 32,90 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

Poppels Projekt 011 New England IPA Lupulin är en limiterad öl på 10000 flaskor. Är det då bra öl bara för att den är limiterad?

Kan en limiterad öl från Poppels vara värd att testa? Absolut om du frågar mig. Innebär det då att en limiterad öl per automatik är det bästa som någonsin bryggts? Innan jag återkommer med det svaret så är det en grumlig IPA som ursprungligen härstammar från Vermont i New England. Poppels skriver på flaskan att lupulin är ett alternativt sätt att använda humle. Det innebär att man separerar lupulinpulvret från humleblomman för att få ut mer smak och arom, men att det sa smaka mindre av de gräsiga tonerna. På flaskan står det även att ölet ska passa bra till hummer, lammracks och halloumi. Själv dricker jag ölen precis som den är i ett ölglas från Spiegelau anpassat för IPA.

Snabbfakta

Producent: Poppels Bryggeri AB
Land:
Sverige
Ölstil: IPA
Styrka: 7,2%
Flaskans bäst före: Oktober 2018 (provsmakas 10 november 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 11278 (limiterad och utsåld).
Pris: 32,90 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

Utseende

Oklar gulorange färgad med gräddvit skumkrona som stannar kvar länge i höjd. Små bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Tydlig doft av tropiska frukter som passionsfrukt, aprikos, ananas, omogen kiwi, citrus och apelsin. Sammantaget är det en mycket trevlig och inbjudande doft.

Smak

Tropiskt fruktig smak med tydlig humlesmak och med en beska som håller i sig en bra stund tillsammans med citrussmak. Enligt producenten så ska det vara en låg beska, men jag tycker den är rätt tydlig. Ölet har en juice smak, men även med inslag av bröd. Brödsmaken kommer från havren. Anar en viss spritighet. Smaken är faktiskt inte lika trevlig som doften. För min del känns den på något vis lite småsunkig i smaken.

Betyg

Att doften är trevligare än smaken råder det inga tvivel om i min värld. Poppels Projekt 011 New England IPA Lupulin är ingen jättedålig öl, men heller inte fantastisk. Har druckit godare ipor. Nu har jag inte provat den tillsammans med mat och här kan jag tänka mig att den passar bättre än som sällskapsöl. Att en öl är limiterad betyder inte per automatik att den är fantastisk.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *