Norrlands Djup är nej tack på burk och inget jag köper igen.

Norrlands Guld Export är garanterat en öl som de flesta druckit. Den ligger dessutom högt på Systembolagets försäljningslista och jag tycker det är en helt okej öl. Norrlands Djup ska enligt uppgift från Systembolaget vara Norrlands Guld Dynamit men med nytt namn. Men vad jag kan se så skiljer sig alkoholhalten något med 0,2%, vilket tyder på att det kan finnas smakskillnader. Jag får väll helt enkelt testa Norrlands Djup och se om den är lika förfärlig som Norrlands Guld Dynamit.

Snabbfakta

Producent: Spendrups Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Bocköl.
Styrka: 6,8%.
Burkens bäst före: April 2019 (provsmakas 21 juni 2018).
Pris vid inköp: 15.90 kr.
Serveringstemperatur: 5°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona. Små bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, brödkryddor och honung. Anar jag en svag citruston? Enkel doft som inte erbjuder något som får mig att hoppa av lycka.

Smak

Maltig smak av främst ljust bröd, men även kryddor och lite honung. Alkoholen gör sig påmind och det blir inte någon supertrevlig smakupplevelse. Smaken är inte speciellt njutningsfull.

Betyg

Min upplevelse av Norrlands Djup är att den i min mening inte är lika förfärlig som Norrlands Dynamit. Något har faktiskt förändrats upplever jag och smaken kan säkert tilltala vissa. Själv väljer jag något annat, som exempelvis Norrlands Guld Export som är ett betydligt godare öl. Norrlands Djup är som att dricka en Norrlands Guld, men med mer alkohol och en betydligt oangenämare smak. Om du har den hemma så dricker du den som sällskapsdryck eller till husmanskost.

2/5

Norrlands Djup är nej tack på burk och inget jag köper igen.