×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Mangolicious från West Coast Beersmiths är som att dricka en juice

Mangolicious från West Coast Beersmiths är som att dricka en juice med smak av främst mango.

Om ölen

Producent: West Coast Beersmiths.
Land:
Sverige.
Ölstil: New England IPA.
Styrka: 7,1%.
Flaskans bäst före: Mars 2019 (provsmakas 25 augusti 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 32994.
Pris vid inköp: 29 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Mangolicious från West Coast Beersmiths är som att dricka en juice med smak av främst mango.

I föregående recension skrev jag om Magicae som gjorde mig lite besviken. Innan dess så recenserade jag Retard Beer, som jag tyckte var en välsmakande öl. Med andra ord har jag fått smaka på både god och inte lika välsmakande öl. Vad tycker jag då om Mangolicious? Gillar du juicekänslan och smaken av mango, ja då kan detta vara ölen för just dig.

Utseende

Oklar gul färg med gräddvit porös skumkrona. Det finns en rejäl bottensats i ölet.

Doft

Frisk tydlig fruktig doft av mango och ananas. Som att softa på en mango och ananasjuice. Trevlig doft, men den är lite enkelspårig.

Smak

Frisk humlearomatisk söt smak av mango, ananas och tallbarr med en humlebränna och markerad efterbeska. Smaken är trevlig, men jag hade kanske önskat lite mindre av humlebrännan.

Betyg

Om du gillar mango, så är Mangolicious från West Coast Beermiths en öl du ska bekanta dig med. Smaken av ananas och tonen av tallbarr får du på köpet. Denna dricker du främst som sällskapsdryck enligt mig. Vet inte om jag vill dricka den till mat faktiskt. Bryggeriet själva menar på att den passar till Baja fish tacos med mango salsa. Köper jag den igen? Ja varför inte?

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *