×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Magicae från West Coast Beersmiths gör mig lite besviken faktiskt

Magicae från West Coast Beersmiths gör mig lite besviken faktiskt och jag har druckit godare öl av stilen amerikansk pale ale.

Om ölen

Producent: West Coast Beersmiths.
Land:
Sverige.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA).
Styrka: 5,1%.
Flaskans bäst före: Februari 2019 (provsmakas 25 augusti 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 31492.
Pris vid inköp: 23,50 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Magicae från West Coast Beersmiths gör mig lite besviken faktiskt och jag har druckit godare öl av stilen amerikansk pale ale.

I min föregående recension skrev jag om Retard Beer från West Coast Beersmiths. Jag tyckte det var en välsmakande öl av stilen India Pale Ale. Magicae är av stilen Amerikansk Pale Ale som tyvärr inte lever upp till samma nivå. Jag blir lite besviken faktiskt och kanske att mina förväntningar var lite väl höga?

Utseende

Oklar gulorange färg med smutsvit tjock skumkrona.

Doft

Frisk maltig doft av aprikos, örter och sirapsbröd. Den har någon konstig doft över sig och som jag inte kan sätta fingret på vad det är.

Smak

Maltig smak av örter, sirapsbröd och med en lite fruktig smak av aprikos. Beskan är markerad. Smaken gör mig faktiskt inte jätteimponerad och precis som med doften så finns det en smak jag inte kan sätta fingret på vad det är. Någon total katastrof är det dock inte tal om.

Betyg

Magicae från West Coast Beersmiths gör mig inte jätteexalterad och jag har druckit godare öl av stilen. På flaskans etikett så står det att den passar att dricka till cheeseburgare och saftigt kött. Det kan jag nog hålla med om. Vad gäller att dricka som sällskapsdryck så väljer jag något annat här. Nej detta är ingen öl jag köper igen.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *