×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Retard Beer – Vem är det som är retard egentligen?

Retard Beer - Vem är det som är retard egentligen? Är doften och smaken retard?

Om ölen

Producent: West Coast Beersmiths.
Land:
Sverige.
Ölstil: New England IPA.
Styrka: 6.1%.
Flaskans bäst före: April 2019 (provsmakas 25 augusti 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 33133.
Pris vid inköp: 23,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Retard Beer – Vem är det som är retard egentligen? Är doften och smaken retard?

Jag måste säga att flaskan har vid första anblick en lite smårolig etikett, samtidigt som jag undrar varför de gör narr av funktionshindrade. Men nej Beersmiths gör inte alls narr av funktionshindrade. Det finns en orsak till till det hela. På flaskans etikett står det att läsa:

Retard Beer is a spin on an Instagram account where people with disabilities create buzz by quoting stupidities, packed as inspirational quotes. The purpose is to counter prejudice against people with disabilities. Retard Beer is a co-lab with GIL (gil.se), who since 1989 have been working for a better society for people with disabilities. Thanks for your support. Read more ate: saidbyretards.com.

Utseende

Oklar gul färg med gräddvit tunn skumkrona.

Doft

Fruktig doft av tropisk burkkonserv av främst ananas, passionsfrukt och grapefrukt. Det är en rätt enkelspårig doft.

Smak

Frisk humlearomatisk smak av tropisk frukt av främst ananas, men även grapefrukt, passionsfrukt och med markerad beska och kolsyra. Det finns en sötma i smaken. Smaken är trevlig faktiskt och jag tycker den är bättre än doften.

Betyg

Retard Beer dricker du främst som sällskapsdryck. Vet inte om jag vill dricka den till mat faktiskt. Men lite snacks till funkar absolut. Köper jag den igen? Jomen det kan jag göra.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *