×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

La Trappe Blond är smakrik belgisk ljus ale

La Trappe Blond är smakrik belgisk ljus ale som jag gärna köper igen.

Om ölen

Producent:
Bierbrouwerij de Koningshoeven
.
Land:
Nederländerna.
Ölstil: Belgisk Ljus Ale.
Styrka: 6,5%.
Flaskans bäst före: April 2023 (provsmakas 4 april 2021).
Systembolagets nr: 1494.
Pris vid inköp: 27,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

La Trappe Blond är smakrik belgisk ljus ale som jag gärna köper igen.

Nu ska du få läsa en ölrecension från det belgiska bryggeriet Bierbrouwerij de Koningshoeven. Jag har testat öl från dem tidigare och du hittar recensionerna här.

Men vad tycker jag då om La Trappe Blond? Det är en mycket trevlig öl tycker jag och som för tankarna till att gå in i ett bageri. Eftersom du här får doft och smak av bland annat bröd och vetekrans. Sen har ölen även den där typiska jästa doften och smaken som man vanligtvis kan förvänta sig av belgisk öl.

Utseende

La Trappe Blond har en oklar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig jäst doft av vetekrans, bröd, honung, kryddor och lösgodis. Alltså det är en balanserad trevlig doft tycker jag. Det doftar lite som att gå in i ett bageri.

Smak

Maltig jäst smak av vetekrans, bröd, honung, skumbanan och kryddor med markerad beska och eftersmak av bröd och vetekrans. Smaken är trevlig och balanserad. Men precis som med doften, så är det lite lösgodis i smaken. Men på ett positivt sätt tycker jag.

Betyg

La Trappe Blond är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till rustika rätter av korv, smörgåstårta eller min skinkfrestelse. Jag tycker det är en stabil öl helt enkelt. Men köper jag den igen? Det kan jag absolut göra eftersom den smakar bra!

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *