×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Founders Dankwood är en komplex och välsmakande käftsmäll

Founders Dankwood är en komplex och välsmakande käftsmäll på flaska. När du lärt känna dess smaker, så dricker du endast när lusten faller inpå.

Om ölen

Producent: Founders Brewing Company.
Land:
USA.
Ölstil: Imperial IPA.
Styrka: 12,2%.
Flaskans bäst före: April 2019 (provsmakas 5 augusti 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11330.
Pris vid inköp: 56,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Founders Dankwood är en komplex och välsmakande käftsmäll på flaska.

Öl från Founders är ingen nyhet här på ölbloggen. Läs gärna mina recensioner av Mosaic Promise, Dirty Bastard Scotch Style Ale samt Centennial IPA. Hur smakar då Founders Dankwood? Ja det är en komplex och välsmakande käftsmäll på flaska! Vilka smaker!

Utseende

Oklar brunröd färg med beige skumkrona.

Doft

Söt rostad doft av torkade frukter, farinsocker, kavring, mörk choklad, burboun och ek. Trevlig inbjudande doft.

Smak

Kraftfull bränd smak av torkad frukt och kola med smak av burboun och ekfatslagring. Det är en påtaglig beska och en alkoholbränna. Alkoholbränna är dock inget som stör. Det är en mastig smak med en liten bitter ton. Man får nästan en lite rökig känsla även om den inte är rökig i sig. Det är en tung och komplex smak. När den blir mer tempererar så känner man en tydligare smak av mörk choklad.

Betyg

Founders Dankwood är en kraftfull öl som man dricker vid stunder där dess smaker är önskvärda. Vid rätt tillfälle är den riktigt trevlig och det är exempelvis ingen öl du dricker som en törstsläckare en varm sommardag. Jag tänker mig att man ätit en tung middag och då kan man se denna öl som en god efterrätt. Men den kan också passa till efterrätter av choklad. Till själva middagen väljer jag faktiskt något annat. Men den skulle kunna passa som ingrediens i en mustig gryta. Founders Dankwood är en riktigt god käftsmäll! Men när man lärt känna dess smaker, så det en öl du väljer att dricka, när du verkligen känner för att dricka en riktigt komplex och mastig öl!

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *