×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Founders Dirty Bastard Scotch Style Ale

Founders Dirty Bastard Scotch Style Ale ska vara en öl med komplexa smaker. Ja om du ska tro produktbeskrivningen på burken.

Om ölen

Producent: Founders Brewing Co..
Land:
USA.
Ölstil: Scotch Ale.
Styrka: 8,5%.
Burkens bäst före: November 2018 (provsmakas 26 maj 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1660.
Pris vid inköp: 28,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Founders Dirty Bastard Scotch Style Ale ska vara en öl med komplexa smaker. Ja om du ska tro produktbeskrivningen på burken.

Jag har tidigare testas Founders Mosaic Promise. Det tyckte jag var en trevlig öl, även om den var lite enkelspårig. Idag ska du få läsa vad jag tycker om Founders Dirty Bastard Scotch Style Ale. På burken skriver bryggeriet att det bland annat ska utlovas komplexa smaker. Jag älskar komplexa smaker, så jag hoppas verkligen att det är sant. Eller?

Utseende

Mörkrödbrun på gränsen till svart färg med beige skumkrona. Inga synliga bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Rostad, rökig och malt doft av torkad frukt, ton av karamell och aningens rökig doft. Trevlig balanserad doft.

Smak

Rostad rökig och maltig smak av torkad frukt och ton av karamell och kola. Bränd eftersmak och beska. Det är en lite gräddig ton över smaken, utan att för den delen smaka grädde. På det stora hela en trevlig smak, men jag tycker inte den är så jättekomplex.

Betyg

Founders Dirty Bastard Scotch Style Ale är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Kanske att den passar att dricka till en mustig höstgryta. Står den på hyllan så kan jag tänka mig att köpa igen. Men det är ingen öl jag måste ha till varje pris. Trevlig smak men inte speciellt komplex om du frågar mig.

3,5/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *