×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dugges Big Idjit är ung och omogen imperial stout

Dugges Big Idjit är ung och omogen, men gynnas troligen av lagring.

Om ölen

Producent: Dugges Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 12%.
Flaskans bäst före: Januari 2022 (provsmakas 1 mars 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11602.
Pris vid inköp: 59,90 kr.
Serveringstemperatur: 14°C – 16°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Dugges Big Idjit är ung och omogen imperial stout, men som troligen gynnas av lagring.

Ni som följer min ölblogg har säkert reda läst mina recensioner av Cocoa Cocoa, Draugen och Ramberget IPA, som alla framställts tillsammans med andra bryggerier. Dugges Big Idjit har däremot bryggts av bryggeriet själva och är av stilen imperial stout och väger in på 12%. Hur smakar den egentligen?

Utseende

Svart färg med beige stor skumkrona. Stora bubblor när man vickar på glaset. En lite bränd doft gör sig till känna. Jag gillar öl som gör sig till känna när man häller upp den.

Doft

Bränd rostad doft av mörk choklad, kaffe, lakrits och nötter med en lite bitter nyans. Trevlig doft.

Smak

Smak av kaffe, mörk choklad och lakrits med en tydlig beska och rostad bränd och lite bitter eftersmak. Doften tycker jag är bättre och smaken känns lite obalanserad. Detta är en öl som gynnas av lagring tror jag och det kommer troligtvis lugna ner ölen och balansera smakerna. Den stora alkoholstyrkan döljs väl i smaken.

Betyg

Dugges Big Idjit är en trevlig öl men jag tror den behöver lagra till sig lite. Det är inget fel på smaken, men den känns lite ung och omogen. Du dricker den som sällskapsdryck eller till efterrätter av choklad. Äter en bit mörk choklad till och den kombinationen fungerar bra.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *