×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dugges / Stillwater Cocoa Cacao – Mjölkchoklad i flytande form

Dugges Cocoa Cacao - Mjölkchoklad i flytande form.

Om ölen

Producent: Dugges Bryggeri / Stillwater Artisanal.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial stout.
Styrka: 11,5%.
Flaskans bäst före: Juni 2019 (provsmakas 9 september 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11325.
Pris: 49,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Den långa hållbarheten tyder på att man inte behöver dricka den omgående. Jag skulle personligen inte lagra ölen.

Cocoa Cacao är ett ölsamarbete mellan Dugges och Stillwater Artisanal och är kort och gott mjölkchoklad i flytande form. Frågan är vad tycker jag om det?

En öl som främst doftar och smakar choklad, kan det verkligen vara något att dricka? Cocoa Cacao är ett samarbeta mellan Dugges Bryggeri och Stillwater Artisanal. Att tycka om choklad är en förutsättning om man ska ta fram kapsylöppnaren till denna öl. Cocoa Cacao passar bra att dricka precis som den är eller till en god dessert.

Utseende

Svart färg med ljusbrun skumkrona som minskar fort i storlek. Små fina bubblor.

Doft

Rostad maltig doft av kaffe, kakao och med en tydlig doft av choklad, främst ljus mjölkchoklad och oboy. Det blir lite som att dofta på en kexchoklad i flytande form. Man kan hitta dofter som refererar till många olika choklader där kexchoklad är en utav dem. Finns även doft av vanilj, cocos samt en svag doft av marsipan. Finns en lite svag bitter doft men det är inget negativt. Sammanfattningsvis en mycket trevlig doft.

Smak

Tydlig chokladsmak med lite bränd och bitter eftersmak. Gräddmjölkchokladig i sin karaktär med toner av vanilj. Ganska enformig smak av choklad men det gör inget att smaken är lite endimensionell. Man kan hitta flera olika typer av choklader som ex. kexchoklad och kinapuffar och nyöppnad paradisask. Det är en mycket fin chokladsmak.

Betyg

Cocoa Cacao är en jättetrevlig chokladöl. Smaken är rätt endimensionell, med sin tydliga doft och smak av mjölkchoklad. Men det gör inget för de dofter och smaker som finns är mycket trevliga och goda! Bra gjort!

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *