×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Siren / Dugges Draugen är en besvikelse på flaska

Siren / Dugges Draugen är en besvikelse på flaska.

Om ölen

Producent: Siren Craft Beer / Dugges Bryggeri.
Land:
England / Sverige.
Ölstil: Imperial Porter.
Styrka: 11,1%.
Flaskans bäst före: September 2018 (provsmakas 22 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11842.
Pris: 54,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Siren / Dugges Draugen är en besvikelse på flaska. Läs vidare så berättar jag mer.

Draugen är ett samarbete mellan svenska Dugges Bryggeri och engelska Siren Craft Beer. De har framställt en Imperial Porter på starka 11,1%. Jag har sett i mina ölflöde på sociala medier att den varit uppskattad. Det gjorde att jag köpte hem en flaska att testa. Namnet Draugen härstammar från fornordisk mytologi och där man avsåg att en draug oftast var ett farligt spöke. Nu vet jag inte hur farlig denna öl är, men om du läser denna recension så betyder det att jag överlevt.

Utseende

Mörkröd på gränsen till svart färg med ljusbrun skumkrona. Mycket små fina och kompakta bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Doft av mörkt bröd, kaffe, choklad, lakrits och en underlig doft som jag inte kan placera. Jag upplever en lite svag sur doft. Doften gör mig inte jätteexalterad.

Smak

Smak av mörkt bröd, kaffe, choklad, kryddor, nötter och lakrits med en bränd och tydligt bitter smak. Upplever precis som med doften en liten svag sur eftersmak.

Betyg

Siren / Dugges Draugen är en öl jag hade större förhoppningar kring. Den har inga felsmaker, men det är ingen öl som gör mig lycklig heller. Det är något med den lite sura doften och smaken sammanbakat med den bittra brändheten som inte gör mig helt lycklig. Detta är ingen öl som passar mina smaklökar och ingen öl jag köper igen. Det är möjligt att den blir bättre med lagring. Hur det än är med den saken så har jag överlevt.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *