×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

3 Fonteinen Oude Kriek har doft och smak av körsbär

3 Fonteinen Oude Kriek har doft och smak av körsbär. Endimensionell komplex kärsbärsupplevelse på flaska.

Om ölen

Producent: 3 Fonteinen.
Land:
Belgien.
Ölstil: Lambic – bär.
Styrka: 5,7%.
Flaskans bäst före: Oktober 2036 (provsmakas 31 mars 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11615.
Pris vid inköp: 169 kr.
Serveringstemperatur: 5°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Utmärkta lagringsmöjligheter.

3 Fonteinen Oude Kriek har doft och smak av körsbär. Endimensionell komplex kärsbärsupplevelse på flaska.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Ni som lärt känna mig vid detta laget vet att jag har en stor passion för belgiska öler och suröl i synnerhet. Jag har bland annat testat 3 Fonteinens Oude Geuze samt Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston. Ingen besvikelse där och det är garanterat så att 3 Fonteinen Oude Kriek inte är någon besvikelse heller.

Utseende

Oklar mörkröd färg med lätt rosa skumkrona. Små bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Syrlig jäst endimensionell doft av körsbär, körsbärskärnor, körsbärssaft, körsbärskräm och fuktig jordkällare. Den doftar nästan allt som har med körsbär att göra helt enkelt. Mycket trevlig doft i sin enkelhet.

Smak

Syrlig endimensionell jäst smak av körsbär och kärsbärskärnor. Balanserad komplex smak i sin enkelhet. Den syrliga smaken drar till lite på mungiporna och ger en muntorrhet. Det är en trevlig endimensionell smak.

Betyg

3 Fonteinen Oude Kriek är en mycket trevlig och välsmakande öl att dricka som sällskapsdryck. Till mat väljer jag en annan öl. Då det är en storflaska, så kan den vara lite mastig att dricka själv. Dela den därför med en surölsälskande kompis. 3 Fonteinen Oude Kriek har en endimensionell komplex kärsbärsupplevelse på flaska och jag gillar det.

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *