×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

3 Fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston

3 Fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston är fantastisk öl av stilen lambic gueuze.

Om ölen

Producent: Brouwerij 3 Fonteinen.
Land:
Belgien.
Ölstil: Lambic geuze.
Styrka: 5,5%.
Flaskans bäst före: Oktober 2037 (provsmakas 24 februari 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11644.
Pris vid inköp: 99 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Utmärkta lagringsmöjligheter.

3 Fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston är fantastisk öl av stilen lambic geuze.

Ni som läser min ölblogg har säkert förstått att jag älskar syrliga öler främst från Belgien. 3 Fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston är en spontanjäst öl av stilen lambic geuze och som kort och gott är helt fantastisk. Denna öl släpptes i en begränsad utgåva på Systembolaget, så lyckliga dig som fick tag på en flaska. Själv har jag köpt 6 st. flaskor varav två är på storflaska. Om du inte fick tag på denna underbara öl, så är bryggeriets Oude Geuze också en fantastisk öl och den beställer du enkelt hem från Systembolaget.

Utseende

Oklar orangebrun färg med lite smutsig gräddvit skumkrona. Inga synliga bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Syrlig fruktig doft av gröna äpplen, persika, rabarber, mango, örter, citrus och lite gräs. Doftar lite som syrlig marmelad. Trevlig balanserad fantastisk doft.

Smak

Syrlig söt smak av gröna äpplen, citrus, rabarber, vinäger, persika och med lång eftersmak. Små bubblor gör sig till känna i munnen när man dricker den. Eklagringen gör sig även den tillkänna. Ölet ger en viss muntorrhet. Smaken är fullkomligt fantastisk.

Betyg

3 Fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston är en helt underbart fantastiskt välsmakande öl! Den dricker du som sällskapsdryck eller till matärätter av skaldjur. Som jag tidigare skrivit så har jag inhandlat några flaskor för lagring och det ska bli intressant att se hur den utvecklar sig med åren. Jag ber att få återkomma i det ärendet. Jo föresten… det finns kärlek på flaska!

5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *