×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Skala ingefäran – Så gör du på bästa och enkla sätt

Skala ingefäran - Så gör du på bästa och enkla sätt och där du även minimera svinnet av ingefära.

Skala ingefäran – Så gör du på bästa och enkla sätt och där du även minimera svinnet av ingefära.

Ingefära räknas som en av de äldsta kryddorna. Den kan bli mellan 50-150 cm hög. Man tror att den började växa vilt i södra Kina, men där den spridit sig till stora delar av asien och afrika. Den tillhör familjen ingefärsväxter och används förutom i mat även i medicinala sammanhang. Du kan läsa mer på Wikipedia.

Ingefära har jag alltid hemma men den kan vara lite knölig att skala. Men det finns ett smidigt sätt som minskar svinnet. För det enklaste sättet att skala en ingefära är att använda en tesked faktiskt. Använd alltså inte kniv. Genom att skala med teskeden, så får du minimalt med svinn på ingefäran. Prova för du kommer bli förbluffad. Med hjälp av teskeden så kommer du även åt alla skrymslen och vrån, som brukar finnas på ingefäran.
Vad brukar du göra med ingefära? Själv använder jag den till mycket, som exempelvis i min asiatiska kycklinggryta och plommonchutney.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *