×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Plommonchutney med chili och ingefära

Ingredienser

kniv-gaffel-skedPlommonchutney med chili och ingefära

  • 700 g. plommon urkärnade
  • 2 st. röda chili
  • 1 msk. riven ingefära
  • 5 dl. strösocker
  • 1/2 dl. vatten
  • 3 msk. ättiksprit 24%
  • 2 st. rödlökar
  • Zest från 1 st. citron
  • Saften från 1 st. citron
  • 2 tsk. salt

Plommonchutney med chili och ingefära är välsmakande recept. Låt den gärna få lagra till sig, så smakar det ännu bättre.

Plommonchutney med chili och ingefära är välsmakande recept. Låt den gärna få lagra till sig, så smakar det ännu bättre.

Så här gör du plommonchutney med chili och ingefära

  1. Skölj plommonen och ta ur kärnorna. Finhacka rödlök. Lägg i en kastrull tillsammans med ättiksprit och vatten. Låt sjuda i 10 minuter under kontinuerlig omrörning.
  2. Riv färsk ingefära och finhacka chilin. Blanda i kastrullen tillsammans med socker, citronzest, citronsaft och salt. Låt sjuda mellan 30-45 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
  3. Lägg i glasburkar som du steriliserat. Det gör du genom att noggrant diska glasburkarna och locken. Sedan ställer du dem i ugnen på 125 grader i 15 minuter.
  4. När din plommonchutney har svalnat, så förvarar du glasburkarna i kylskåpet.

Servera plommonchutney tillsammans med grillad fisk, kyckling eller kött. Oöppnad chutney håller i flera månader i kylskåpet. Låt gärna din chutney få lagra till sig i minst 3-4 veckor. Då balanseras nämligen smakerna och ingefäran får inte så framträdande ton.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *