×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Libapizza – Recept på superenkel pizza

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Libapizza

  • 4 st. libabröd
  • 400 g. passerade tomater
  • 4 st. vitlöksklyftor
  • 20 st. stora basilikablad
  • 250 g. mozzarella
  • 1 dl. riven parmesanost
  • Basilikablad till dekorering
  • Salt
  • Svartpeppar

Libapizza är recept på superenkel pizza som du tillagar på under 30 minuter. Här har jag tillagat klassikern pizza margherita.

Libapizza - Recept på superenkel pizza.

Så här gör du libapizza

Libapizza är ett recept på superenkel pizza som du gör på under 30 minuter. I detta recept så kokar du ner din egna tomatsås, men  är du extra lat så köper du färdig från affären. Ju mindre ingredienser det är på en pizza, desto godare tycker jag det blir. I detta recept gör jag en klassisk pizza margherita, som jag verkligen tycker du ska göra. Men vill du lägga på annan ost samt andra tillbehör så tänker inte jag hindra dig. Men kom ihåg att en pizza blir inte godare om den blir fullpackad med många olika ingredienser. Keep it simple är grundregeln för mina pizzor.

  1. Ställ ugnen på 225 grader.
  2. Grovhacka vitlök och färsk basilika. Se till att det blir stora bitar av vitlöken så du enkelt kan plocka bort dem vid ett senare steg.
  3. Stek vitlöken i olivolja i några minuter så olivoljan tar god smak av vitlöken.
  4. Lägg i passerade tomater i stekpannan tillsammans med den grovhackade basilikan och låt sjuda i ca. 5 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
  5. Plocka ur vitlöksbitarna, salta och peppra efter smak och låt sjuda några minuter till.
  6. Lägg libabröden på en ugnsfast plåt med bakplåtspapper.
  7. Lägg på ett tunt lager av tomatsås på libabröden. För mycket tomatsås gör inte pizzan godare.
  8. Lägg ett jämt utspritt lager av mozzarella. Beräkna ca. 60 g. per pizza.
  9. Riv över ett lager av parmesanost. Beräkna ca. 1/4 dl. per pizza. Vill du ha mer ost, så river du på det.
  10. Handriv basilikablad att strö över pizzorna.
  11. Ställ in libapizzorna i ugnen på 225 grader i 5 minuter. De är klara när osten har smält. Beroende på ugnens storlek och funktion, så kan du behöva tillaga pizzorna i omgångar.
  12. Avsluta med att riva på lite extra riven parmesanost, några drag med pepparkvarnen samt ringla över en god olivolja innan servering.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *