×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Libapizza burrata

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Libapizza burrata

  • 4 st. libabröd
  • 400 g. burrata (100 g. per libapizza)
  • 4 rejäla msk. crème fraiche (1 msk. per libapizza)
  • 200 g. skogschampinjoner (50g. per libapizza)
  • 1 tsk. timjan
  • 60 g. pinjenötter (15 g. per libapizza)
  • 2 tsk. honung (1/2 tsk. per libapizza)
  • 1 dl. riven parmesanost (1/4 dl. per libapizza + lite extra när pizzan är klar)
  • Zest från 1 st. citron (1/4 per libapizza)
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Smör till stekning

Libapizza burrata med crème fraiche, champinjoner och pinjenötter. Men parmesan, citronzest och lite honung ska du också ha på.

Libapizza burrata med crème fraiche, champinjoner och pinjenötter. Men parmesan, citronzest och lite honung ska du också ha på.

Så här gör du libapizza burrata med crème fraiche, champinjoner och pinjenötter

  1. Ställ ugnen på 225 grader.
  2. Stek skogschampinjonerna i smör på medelhög värme tillsammans med timjan. Stek tills du får den konsistens som du föredrar på champinjonerna.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Rör om kontinuerligt, eftersom du vill få en fin rostad färg utan att de blir brända. Häll upp i en skål när pinjenötterna rostats klart.
  4. Lägg libabröden på en ugnsfast plåt med bakplåtspapper.
  5. Smeta ut crème fraiche så det täcker libabröden. Du behöver inte gå ut till kanten, utan kan därmed spara någon centimeter.
  6. Krydda lite lätt med flingsalt och svartpeppar.
  7. Riv över ett lager med parmesanost.
  8. Ringla över lite honung efter smak. Jag tog 1/2 tsk. per libapizza som nämns i ingrediensbeteckningen. Jag vill att honungen ska anas, utan att ta överhand.
  9. Avsluta med att riva över citronzest jämt fördelat över libapizzan.
  10. Ställ in libapizzorna i ugnen på 225 grader i ca. 5 minuter. De är klara när osten har smält. Beroende på ugnens storlek och funktion, så kan du behöva tillaga pizzorna i omgångar.
  11. När din libapizza burrata är klara i ugnen, så garnerar du med de rostade pinjenötterna och lägger en burrata på varje libapizza. Riv gärna över lite extra parmesanost, eftersom det alltid är gott. Avsluta med att ringla över en trevlig olivolja och ta några extra drag med pepparkvarnen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *