×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kycklingben i ugn med limesås är ett trevligt lördagstugg

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Kycklingben i ugn

  • 1 kg kycklingben
  • 2 msk. honung
  • 2 msk. färsk timjan
  • 1 msk. chiliflakes
  • 1/2 tsk. vitlökspulver
  • Salt
  • Svartpeppar

Limesås

  • 2 dl. crème fraiche
  • 2 msk. majonnäs
  • Skalet från 1 st. lime
  • Saften från 1/2 lime
  • Salt
  • Svartpeppar

Kycklingben i ugn med limesås är ett trevligt lördagstugg till exempelvis en bra film eller fotbollsmatchen.

Kycklingben i ugn med limesås

Så här gör du kycklingben i ugn med limesås

Kycklingben i ugn

  1. Lägg baklåtspapper på en ugnsplåt och fördela ut kycklingbenen.
  2. Gnid in kycklingbenen med honung.
  3. Krydda sedan med timjan, chiliflakes, vitlökspulver, salt och peppar.
  4. Tillaga i ugn på 175 grader i ca. 45 minuter eller tills de fått en innertemperatur om 85 grader.

Limesås

  1. Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål.
  2. Riv skalet från en hel lime och pressa i saften från en 1/2  lime.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera kycklingben i ugn med limesås som ett trevligt lördagstugg till exempelvis en bra film. Vill du skär upp stavar av grönsaker som exempelvis gurka, morot och selleri så blir det ett trevligt gott komplement. Finns ordet lördagstugg med i svenska akademins ordlista? Om inte så borde det i sådana fall göra. Lördagstugget är här för att stanna!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *