Ingredienser
4 portioner
Kyckling
- 1 tsk. chilipulver
- 1 msk. färsk timjan
- Zest från 1 citron
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
Mango chutneysås
- 3 msk. mango chutney
- 1 msk. curry
- 3 dl. grädde
- 2 dl. vatten
- 3 msk. kycklingfond
- 1 tsk. vitvinsvinäger
- 1/2 st. gul lök
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
Kyckling med mango chutneysås och ris är lättlagad god middag.
Så här gör du kyckling med mango chutneysås och ris
Denna maträtt tillagade jag på grillen, men det går lika bra att tillaga det i ditt kök.
- Krydda kycklingen med chilipulver, timjan, citronzest, salt och svartpeppar.
- Ta fram en folieform eller annan form som klarar värmen från grillen. Finhacka en gul lök.
- Lägg mango chutney, curry, grädde, vatten kycklingfond, vitvinsvinäger, lök, salt och svartpeppar i den ugnsfasta formen.
- Lägg kolen/briketterna på ena sidan och tänd på, så du kan tillaga mango chutneysåsen och kycklingen på indirekt värme. Det betyder att du tillagar maten på motsatt sida värmekällan.
- Låt kycklingen och mango chutneysåsen få tillagas under lock i 1-1½ timma. Valde du som i receptet kycklinglårfilé, så är den färdig när den uppnått en innertemperatur om 75 grader. Mät med termometer om du är osäker.
Servera kyckling och mango chutneysås tillsammans med nykokt ris. Har du inte tillgång till grill, så tillagar du mango chutneysåsen i en ugnsfast form i ugnen på 175 grader. Kycklinglårfiléerna steker du i stekpanna tillsammans med matolja, så den får färg runt om. Sedan lägger du kycklingen i mango chutneysåsen och tillagar det klart i ugnen.